Wat is het meest populaire speelgoed van deze tijd?
/
/
Wat is het meest populaire speelgoed van deze tijd?

Wat is het meest populaire speelgoed van deze tijd?

Zonder twijfel wordt er door de kinderen van nu, net de ouders, nog het meeste tijd verspild met het spelen op de smartphone. De kids zitten op TikTok, terwijl mama via Facebook en Insta in contact blijft met de buitenwereld. Papa zit op Youtube, advertenties van auto’s, ontploffingen, of voetbalmomenten te bekijken. 

Worden er nog wel échte spelletjes gespeeld? Jahoor! Alhoewel veel minder dan voorheen, kinderen (en volwassenen) spelen nog steeds met echt speelgoed. Hier volgt een Top 5 van het meest populaire speelgoed van dit moment. 

1. LEGO, building blocks

De Deense speelgoedfabrikant LEGO is begonnen in 1932 en een van de grootste speelgoedfabrikanten van de wereld. De gekleurde kunststof blokjes hebben al 2x de prijs “Speelgoed van de eeuw” gewonnen, en staan ook dit jaar weer op nummer 1.  

LEGO is een tijdloos concept. Het is bedoeld voor kinderen tot 12 jaar, maar er zijn ook volwassenen die geen genoeg kunnen krijgen van het bouwen met deze blokjes.

LEGO is een merknaam. Er zijn ook andere bouwblokjes te koop, van andere merken. Of deze merken net zo goed zijn als de echte, originele LEGO, kan je nalezen op een online review platform. Kies voor een onafhankelijke review site, waar consumenten hun persoonlijke beoordelingen achterlaten over de producten. 

2. Puzzels

Een ander tijdloos speelgoed wat het nog steeds erg goed doet in de verkoopcijfers zijn de legpuzzels. Puzzelen is een bezigheid voor alle leeftijden. Het is een goede training voor geduld, en helpt kinderen om organisatorisch en pragmatisch na te denken. De puzzels die het meest verkocht worden zijn niet de kinderpuzzels voor kinderen van 2 tot 4 jaar, maar de puzzels met 1000 stukjes, bedoeld voor de leeftijdsgroep vanaf 12 jaar. 

3.  Denkspellen 

De laatste 25 jaar zijn de zogenaamde kennisspellen steeds populairder geworden. De spellen zijn meestal bedoeld voor kinderen vanaf 12 jaar en kenmerken zich door vaak door een grotere inhoud doos met 3D onderdelen, verschillende speelniveaus en uitbreidingssets. Kennisspellen die het goed doen zijn Triviant, Paleo en Everdell. 

4. Game consoles

Alhoewel de populariteit van game consoles iets aan het afnemen is, is de Nintendo Switch nog steeds erg populair bij de kinderen van 8 tot 12 jaar. De Xbox en de PlayStation hebben spellen die bedoeld zijn voor oudere kinderen. Wil je weten welk spel het leukste is of welke game console voldoet aan jouw verwachtingen, kijk dan op de online winkel reviews

5. Poppen en auto’s

Meisjes spelen het meest met poppen, en jongens met auto’s. Natuurlijk zijn er meisjes die ook met auto’s spelen en jongens die een lievelingspop hebben. Ondanks dat de media ons soms wil laten geloven dat onze kinderen “genderfluid” of vrij van seksuele vooroordelen worden opgevoed, toch zijn deze cijfers door de jaren heen niet veranderd.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.