Speelgoed voor uren speelplezier
/
/
Speelgoed voor uren speelplezier

Speelgoed voor uren speelplezier

Met Sinterklaas en kerst weer in aantocht zijn veel ouders alweer begonnen met hun zoektocht naar het ideale speelgoed voor hun kinderen. Maar wat geef je een kind nou voor speelgoed? Doordat het aanbod steeds groter wordt, wordt het ook steeds moeilijker kiezen. Wij snappen dat een beetje hulp daarom geen overbodige luxe is. In deze blog geven we je graag een aantal tips voor speelgoed waar je kind urenlang speelplezier van heeft. 

Speelgoed voor verschillende leeftijden  

Voor het kiezen van het juiste speelgoed speelt de leeftijd ook een belangrijke rol. Zo kan een houten loopfiets helemaal geweldig zijn voor kinderen van één tot drie jaar, maar geven kinderen van vijf er totaal niet meer om. Kijk daarom bij de aanschaf van speelgoed altijd goed naar voor welke leeftijd het geadviseerd wordt. 

Speelgoed voor kinderen van 7 jaar of ouder 

Enkele voorbeelden van populair speelgoed bij jongeren van 10 jaar of ouder zijn gameconsoles zoals een PlayStation en Nintendo, maar ook Pokémonkaarten zijn in deze leeftijdscategorie enorm populair. Ander populair speelgoed voor deze leeftijdscategorie zijn de iets uitdagende bouwsets van LEGO en K’NEX. 

Speelgoed voor kinderen van 4 tot 7 jaar 

Kinderen van vier tot zeven gaan naar school en leren daar dingen zoals taal en rekenen. Speelgoed wat bijdraagt aan deze ontwikkeling zijn naast erg leuk ook nog eens erg goed voor de ontwikkeling. Spelletjes als Rummikub zijn daarom aan te raden. Ook gaan ze steeds vaker buitenspelen met vriendjes en vriendinnetjes. Speelgoed zoals een step, crossfiets en skeelers zijn daardoor ook enorm populair. Veelal meisjes in de leeftijd van 4 tot 7 vinden het leuk om net als hun mama make-up op te doen. Een eigen kinderkaptafel is daarom ook een zeer populair cadeau. 

Speelgoed voor kinderen van 1 tot 3 jaar 

Het vinden van speelgoed voor kinderen van 1 tot 3 jaar kan wat lastiger zijn. Zo moet het niet te klein speelgoed zijn omdat dan het gevaar bestaat dat ze het doorslikken. Vaak leren kinderen vanaf 1 jaar lopen. Voor die leeftijdscategorie is een loopfiets dan ook enorm aan te raden. Zo kunnen ze makkelijk langere afstanden afleggen. Ander leuk speelgoed om te geven met Sinterklaas of Kerst is een houten speelgoedkeuken. Met een speelgoedkeuken van hout verandert je kind in een chef-kok en maakt hij of zij de lekkerste gerechten. Kortom echt iets voor urenlang speelplezier.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.